Nu renuntati la voi!

Majoritatea dintre noi, avem la activ ceva ani de casnicie. Numarul lor acumulat, ne dau dreptul sa ne spunem oarecum o parerea, in ceea ce privesc nuantele ei. Ele, vrem nu vrem, alcatuiesc cuvantul ,,impreuna”, de cand am rostit (sau nu) ,,De buna voie si nesiliti de nimeni”, alegand acelasi drum.

Inceputurile sunt galactice petru toti: ,,da iubi” , ,,da scumpi”, ,,facem cum vrei tu” , ,,ba’ cum vrei tu”, ,,ba’ io te iubesc mai mult”…ce minunati eram!

Aveam timp cacalau sa facem ce ne trecea prin cap, cu atat mai mult, ce ne doream. Numai ca, timpul asta, trece, asa cum bine stim. Apar copiii, apar problemele, apar ,,mortii” si ,,viii”. Pierdem spatiu si teren din tot ceea ce, odata, imparteam la doi. Practic, pierdem pulsul inceputurilor.

Privind in ansamblu, personal, mi se pare oarecum o normalitate, care, face parte din cursul vietii, mai ales cand apare primul ,,scutec” sau prima noapte nedormita. Stim cu totii ca ei, copiii, sunt niste sugatoare de timp, hoti de sentimente, invadatori de spatii. Stim sau nu? (am doi)

Ca femeie, te neglijezi. Iti pierzi din importanta pe care, candva, ti-o dedicai. Iti pierzi atentia cuvenita. Esti total dezinteresata de aspectul care a pus stapanire pe tine. Ai uitat pana si culoarea rujului preferat. Formele fizice nu mai sunt slefuite cu grija, iar parul, cel mai bine iti sta prins in coada sau coc. Depinde de arici sau clama. Unghiile, important este sa le tai (sa nu zgarii copilul), pentru ca, oricum, mai departe de parcul din cartier nu te duci. Ceapa calita a luat locul parfumului. Incaltamintea cu toc e apusa in debara, timp in care, tu, incepi sa iubesti din ce in ce mai mult tenesii, balerinii papucii si blugii. Ca sa n-o mai lungesc, din raze de soare, ne transformam in…pupeze!

Cu majoritatea dintre noi, asta se intampla (ma recunosc) chiar daca ne e greu sa admitem.

La barbati, e mai simpla treaba. Singurele ,,aptitudini” care ar putea suporta modificari, sunt parul si abdomenul (nu ma leg de altceva) Treptat, se pot transforma in chelie, respectiv burta (monument ridicat in cinstea eroului cazut). Pe parcurs, pot aparea ragaiturile spontane de la apa plata (in sticla de bere), sau eliberarile stomacului, care, in definitie populara, s-ar numi…cuvantul incepe cu ,,B” si de termina cu ,,I” (la plural).

In conditiile de mai sus, pusi la un loc, unii langa altii sau luati separat, devenim transparenti. Intersul reciproc scade treptat. Casnicia incepe sa fie gestionata usor stangaci, si, fara sa vrem, apar probleme. ,,Externul” ne fura (nu intram in amanunte)

Ce facem, pana nu e prea tarziu? Facem asa!

Femeie, sotie, mama, dupa ce ai terminat de citit randurile astea, pune-te in fata oglinzii. Daca nu-ti place ce vezi, (la nevoie, te poti injura, ca nu te aude nimeni) daca nu esti multumita de tine, dar, in acelasi timp, stii ca poti mai mult, (iti amintesc, candva, erai raza de soare), schimba tot ce nu-ti place. Exista o gramada de motive care sa te ambitioneze si sa te trimita la schimbari. Cel mai important din ele, esti TU!

Faceti un minim efort si intorceti-va la zilele in care va iubeati cel mai mult. Dedicati-va macar odata pe luna o zi doar a voastra, in care, nici macar n-ar trebui sa atingeti tigaia sau polonicu’ (va sigur din propria experienta, ca nimeni nu moare de foame). La sfarsitul zile, nu uitati sa va puneti o pereche de pantofi si sa va admirati in oglinda. Dupa, treceti pe la sot…pentru o ,,parere”.

 

Dragi barbatei, nu va zic lasati-va de ,,apa” sau de mai stiu ce, cum nu va zic sa slabiti, (am unul in casa de la care am invatat ca insist degeaba) nu mi-as permite. Dar, ati putea compensa cu o treaba minunata: Reaminti-le din cand in cand, cat sunt de importante pentru voi. Cat sunt de frumoase si speciale. Cat de mult conteaza prezenta lor in vietile voastre. Nu e greu deloc! Excelent ar fi daca toate astea le-ati spune cu un buchet de flori in mana, la o cina cu lumanari, dupa un pahar cu vin rosu, terminand seara cu un …TE IUBESC! Incercati sa le surprindeti asa cum o faceati odata!

Stim ca puteti! Noi, femeile, de la un barbat, nu cerem niciodata imposibilul. Nu cerem niciodata… mai mult decat poate da!

 

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*