Dintre seminte si frunze, aleg stiinta!

Stimabila doamna Olivia (GicA contra a Romaniei), prin randurile de mai jos, n-am sa va condamn nici pe departe atitudinea ostila pe care o aveti vis-a-vis de evolutie, cu atat mai mult, n-am sa contest modul de viata pe care dumneavoastra ati ales sa-l traiti. Ca atare, nu ma considerati dusman. Sunt doar o simpatizanta a evolutiei in care traim si, de ce sa nu recunosc, empatizez cu stiinta.

 

Constat (ma minunez) ca nu pierdeti niciodata ocazia sa va etalati parerea, parere care nu face altceva decat sa darame pasii giganti pe care stiinta i-a facut in timp si de care multi dintre noi, intr-un fel sau altul, beneficiem din plin.

In spatele acestor descoperiri, cum bine (banuiesc) stiti, se afla oameni a caror viata si-au dedicat-o cercetarii. Sunt ani intregi de munca, in urma carora rezultatele n-au incetat sa apara. N-am sa insiri statistici care demonstreaza acest lucru (le gasiti singura), dar, personal, am incredere in ele. Vremea lu’ Dr. Quin a apus.

Duceti o lupta continu in a va convinge cititorii si adeptii ca tot ceea ce sa intampla in aceasta lume (vis-a-vis de sanatate) nu este altceva decat o conspiratie mondiala sau o afacere planetara. Sustineti (?!) ca este un complot in urma carora ,,unii” vor sa ne distruga ca fiinte umane (!?). Nu contest gramul de adevar care exista, dar, in acelasi timp, v-as ruga pe voi toti cei care negati realitatea, sa mergeti in locul in care tineti medicamentele si sa le aruncati pe toate. Unul cate unu’. Incercati sa supravietuiti  fara. Vedeti daca reusiti.

Daca v-ar auzi un medic voluntar -detasat periodic in Africa incercand sa salveze cat mai multe vieti, cat mai multi copii, cat mai multe femei, scazand pe cat posibil rata mortii, evident, cu rezultat- nu stiu cat de bine ati cadea in ochii lui. Asa cum de altfel, aceeasi figura de rahat ati face-o si in fata un medic care a salvat din ghearele mortii o gramada de ,,suflete canceroase”. Dumneavoastra, cu siguranta i-ati fi tratat cu coada soricelului sau levantica uscata, sfidand orice indiciu care v-ar putea schimba ideea.

As vrea sa va cred, sa va devin aliat in tot ceea ce faceti, insa, constiinta nu ma lasa oricat as incerca. Asa cum nu ma lasa ultimele declaratii ale medicinor (cercetatori) oncologi italieni care au descoperit antidot impotriva celulelor canceroase, celule distruse printr-un tratament mult mai usor si mai putin invaziv. Rezultatul? Boala in sine nu mai poate fi considerata incurabila, cum de altfel nici leucemia.

 

Declaratia dumneavoastra m-a socat ( ,,Va veni o zi in care toti toti medicii oncologi care au prescris chimioterapie si radioterapie, vor fi condamnati pentru genocid”) asa cum m-a socat si numarul aprecierilor. Mii de persoane au fost de acord cu ziua genocidului pusa in asteptare.

Realizati ce inseamna asta? Practic, nu-i condamnati doar pe ei. Condamnati la genocid stiinta, asa cum condamnati oamenii care au ,,salutat” moartea, implicit familiile acestora care au avut curajul sa creada in ea,  intr-o realitate traita pe pielea lor si care n-au incetat niciodata sa spere. Impreuna, condamnati la genocid oamenii salvati. Psihic, ii mai omorati odata! Vi se pare putin?

 

Curiozitatea ma impinge sa va intreb ce ati fi facut in urma cu 30 de ani, cand accesul la ,,sfaturile” dumneavoastra n-ar fi fost posibil. Cum ati fi trait fara sa va impartasiti ,,stiinta”? Ma intreb de unde v-ati fi luat semintele aducatoare de sanatate, frunzele de babilon uscate sau aloea facatoare de minuni, daca ati fi trait intr-o tara ca atunci, cu granitele inchise. Nu pot sa nu ma intreb ce diferenta ar  fi fost intre noi pacatosii si voi sanatosii, daca am fi impartit toti aceeasi paine si acelasi salam de soia. Care dintre noi era mai bolnav, de ce, care supravietuia si care nu, si mai ales, care ar fi fost remediul (cura) in urma diagnosticului. Ce sfaturi ne-ati fi dat?

 

Ma intreb, cat v-ati fi permis sa va jucati cu vietile oamenilor si sa-i aveti ca aliati in toata aceasta poveste. Mai exact, pe cine.(?)

 

Este adevarat, alimentatia fiecaruia dintre noi ar trebui sa beneficieze de o atentie marita. Ridic mana cand afirm acest lucru, insa, de aici pana a-ti permite sa darami ce altii au creat, mi se pare cale lunga.

Sper din tot sufletul ca nici macar una din miile de persoane care dau crezare tastierei dumneavostra, sa nu aiba nevoie de doctorii pe care ii condamnati la genocid (cu atata usurinta) asa cum sper sa se faca bine doar din sfaturile de ,,varza” pe care le dati ( cu aceeasi usurinta) Sper din tot sufletul ca nici dumneavoastra la randu-va sa nu aveti nevoie de nici un specialist care sa va dea vreun diagnostic deloc placut, si sa constate ca viata va este pusa in pericol. Cu alte cuvinte, va doresc doar bine!

 

 

Daca intamplator as fi medic si m-as trezi la usa cu un pacient ca dumneavoastra, l-as trata pentru ca…juramantul ma obliga. Ca om, m-as gandi de doua ori.

 

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*