Va rog sa ma iertati, romanii mei!

Da! M-am hotarat sa nu mai critic Romania, tara mea de glorii tara mea de dor, tara care mi-a fost mama si tata, mana care m-a hranit!

 

Mi-au trebuit 27 de ani sa-mi dau seama ca tara asta e doar lapte, miere si zahar flambat! Va rog sa ma iertati! Eram doar invidioasa pe voi toti si ma simteam oarecum neindreptatita. Imi colcaia sangele in venele-mi de romanca, p-aici, printre straini, cand vedeam ca prietenii din Romania traiau vieti ca-n povesti, iar eu stateam in spatele unui PC, tragand agale dintr-un muc de tigara.

 

Promit! N-am sa mai critic nici un fel de sistem. Abia acum mi-am dat seama ca toate merg struna, toate merg ca unse, toate merg ca pe roate si toata lumea-i multumita. Am fost doar o carcotasa orbita de invidie!

 

N-am sa-i mai critic nici macar pe cei care ne conduc. Am realizat ca sunt oameni competenti, cinstiti, onesti, patrioti, nationalisti si cu frica lu’ Dumnezeu.  N-ar face niciodata rau tarisoarei noastre. Niciodata! Nu intr-un timp atat de scurt, nu in asa hal!

 

Nu! N-am sa mai critic nici macar incompetenta vreunui individ cu figura politica. Fiecare e capabil in felul lui si are nevoie de timp, pe care noi, trebuie sa fim intelegatori si sa i-l acordam. Trebuia sa fim constienti ca o ,,realizare” financiara personala, nu se face de pe o zi pe alta. Necesita transhumanta si totodata risc, in folosul neamului propriu.

N-am sa mai zic o virgula nici in materie de urbanism. Tara aia avea nevoie de soare si caldura. Padurile tineau umbra, ridicau umiditatea si automat creau sfoiagul. Riscam sa ne imbolnavim toti de artrita, bronsita, sau, mai grav, pneumonie. Statul nu-si permitea sa riste o catasrofa de genul. L-ar fi mustrat constiinta toata viata.

Strazile, la fel, sunt minunate, alunecoase si liniare.  Masinile noastre sunte de vina. Sunt vechi si expirate! Corect ar fi ca noi sa ne adaptam la strazi, nu strazile la noi. Suntem doar niste figuranti mofturosi si needucati, platiti sa denigram drumurile de Carrara!

 

Sunt total de acord si cu nationalismul. Sa dispara tot ce-nseamna picior strain! Tara este doar a noastra! Sa va luati tot si sa plecati! Vrem sa ramanem doar cu beculetele de Craciun, mielu’ nostru de Pasti si micii din popor. Ne dorim sa mancam linistiti o nuca de cocos din ograda proprie, asa cum ne dorim sa stam linistiti pe a nostra prispa si sa ne admiram ogoru’ de banane. Vrem sa traim o viata sanatoasa corespunzatoare saraciei.

Nu! N-am sa mai critic nimic din tot ce-nseamna sanatate. Noi toti suntem de vina! Ca pacienti, suntem dezorganizati. Ar trebui sa ne imbolnavim pe rand, nu toti odata si de aceeasi boala. Statul are dreptate! Suntem prea multi si prea sensibili. Sa ne mai rareasca, e normal, asa cum e normal sa ne imprastie la 2 m sub pamant.

 

Promit ca n-am sa mai zic nimic nici de buget. Ei stiu cel mai bine cum sa-l imparta. De ce sa fie prioritate educatia si invatamantu’…sau mai stiu eu ce bazaconie? De ca sa fie scoliti aici cand ei oricum pleaca peste mari si tari. De ce sa faca statul gaura de miliarde cand ar putea la fel de bine sa-i investeasca cu profit imediat. In nemurirea neamului si sufletului, de exemplu! Sunt total de acord si sustin cu tarie sa faca scoala doar cei care isi iau angajamentul in scris, ca raman aici. Cui nu-i convine, la munca!

 

Am sa-mi vad de treaba si atunci cand va fi vorba de Justitie. Legile noastre sunt bune, condamnarile sunt exemplare asa cum sunt si pedepsele. Suntem un exemplu pentru Europa. Aratati-mi o tara a carei Sef de Stat a fost condamnat si e inca in libertate. Cate tari isi permit sa lase puscariasii sa se prelinde pe la televizor si sa fure nederanjati? Asta denota increderea oarba pe care ar trebui s-o avem in legiuitori. Cred ca suntem cel mai educat si civilizat popor din cate exista. Dam dovada clara ca viata unui om certat cu legea, pentru noi, va fi tot timpul o prioritate. Oamenii ca ei vor fi mereu sustinut si protejati.

 

N-am sa mai critic nici frunza, nici iarba si nici oaia. E ca si cand as critica balada romaneasca, leaganul civilizatiei si istoria neamului. Mi-as bate joc de toti cei care, neputinciosi si osinditi, rezemati de gard tinandu-se de-o sticla, asteapta singurul venit pentru care au muncit o viata. Ajutorul social. Singurii oameni care contribuie la prosperitatea tarii, ei sunt. Au scris si vor continua sa scrie pagini de istorie. Cum sa-i judec?

 

Am sa fiu in deplin acord si-am sa-i sustin pe toti cei care-si doresc iesirea din cacatul asta numit Europa. Nu face altceva decat sa ne fure. Ne-a luat pana si muscatele din glastra. Ne-a lasat fara fabrici, fara uzine, fara granarul nostru de zi cu zi. Ne-a luat pana si stema de pe drapel, ciocanu si nicovala. Cand le mai punem la loc? Cand? Am fost toti niste prosti si ne-am lasat dusi de nas. Puteam sa le furam noi intre noi, fara sa ne stie nimeni.

 

Dragi prieteni, rog sa fiu scuzata! Chiar insist sa-mi dati de stire daca sunteti capabili de mila, compasiune si iertare, sa-mi treceti cu vederea toate nenorocirile virtuale pe care vi le-am creat si toata suferinta la care v-am supus. Acum, m-am desteptat si promit ca nu mai fac…atat de des!

Cu respect, una!

P.S. Share si Amin, daca vrei sa fii iertat si tu!

 

 

 

 

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*