Moderatorii, poporul si urina.

Factorul social numit toleranta, nu duce tot timpul la lucruri bune asa cum tu te astepti, sau cel putin, speri. In ultima perioada, la concluzia asta am ajuns.
De multe ori acceptam prea multa ignoranta in jurul nostru. Suntem prea buni cu oamenii care aleg sa fie ,,saraci”.
Atunci cand le oferi  libertate fara marigini, cu atat mai mult fara limite, risti sa fii inconjurat doar de minti lejere. Minti bolnave si sfoiegite care nu stiu ce sa faca cu ea. Pentru ei, libertatea inseamna sa-ti permiti orice; sa-ti bati joc de-o mama, sa insulti un tata, sa razi d’un copil, sa batjocoresti o bunica sau sa iei la misto un batran.
Pentru multi, acestia sunt exemple de urmat iar din nesimtirea lor, prostii fac icoana. Problema este ca, lucrurile nu se opresc aici. La randul lor, procreeaza, si ca atare, progeniturile lor vor creste cu acelasi tip si stil de libertate pe care au vazut-o la parinti. Aceeasi liberatete nociva si fara margini, care, peste ani, va afecta societatea in care, unii dintre noi, inca ne mai punem sperante.

 

De ani buni asistam doar la linsaje mediatice, amenintari in direct, iar violenta verbala a devenit obisnuinta. O parte din societatea romaneasca a creat un nou ,,job” bine definit: PISATUL IN DIRECT! Practic, s-au format personaje care au dreptul de a-si face necesitatile fiziologice pe unde vor, pe cine vor, pe unde apuca, oriunde, oricand si in gura tuturor!

 

Asist cu stupoare la comportamentul unui moderator a carei emisiune se reduce doar la calomnii, injuraturi, deradere, bascalie, mistocareala si bataie de joc. El, doar atat poate. Am fi ,,inumani” daca i-am cere mai mult! In ani, ne-a dovedit ca maximul lui intelectual se reduce doar la un ras isteric si forjat, iar cea mai inteligenta fraza pe care o poate spune fara sa se forteze, este ,,Buna seara!”. Atat il duce pe el capu’ si mintea. Meseria lui pe viata a fost si va ramane aia de om expirat.

 

In schimb, gravitatea faptelor este alta. Poporului ii place. Poporul aplauda. Poporul se hraneste cu prostia lui. Poporul rade cu muci la glumele lui rasuflate si la vorbele lui fara dex. Poporul ii divinizeaza lipsurile, ii aplauda lipsa de cultura si QI inabusit. El si publicul lui, mananca-n direct acelasi cacat!

 

Poporul l-a ajutat sa faca ,,cariera”. Poporul l-a ajutat sa faca bani murdari. Bani facuti pe prostia, ignoranta si analfabetismul lor. Poporul iubeste un incult, un arogant, un instigator la violenta si-un ,,om” al carui respect i-l gasim doar in slitu’ de la pantaloni. Poporul ii iubeste lipsa creierului.

 

Publicul lui este alcatuit din pleava societatii, iar pentru cei ca ei, oamenii inteligenti sunt tot timpul un pericol de care sunt obligati sa se apare asa cum stiu mai bine: amenintand, injurand, balacarind, scuipand.

 

Noi, restul, cei care nu mai suntem demult complici la nemernicia lui televiziva, suntem doar niste frustrati ratati. Atat! Mai mult, nu poate!

 

Suntem niste diasporeni pe care se pisa din mers si niste ,,REZIST(enti)” pe care se urineaza cu aceeasi placere diabolica.  Cu toate astea, nimeni nu zice nimic, nimeni nu face nimic, nimeni nu ia nici o masura , nimeni nu este in stare sa-i opreasca nemernicia. In schimb, daca-i privesti admiratorii virtuali, fanii, sunt toti niste batuti de soarta. Sunt niste marionete sarace cu duhu’. Sunt oglinda lui, iar el, guru’ lor! Sunt crescuti pe mahala, educati pe maidan, iar meseria lor este aia de scuipat seminte. Si toti astia, la fel de liberi ca el.

 

Stimate ,,domn”, pe final ti-as ura un singur lucru, mic, infim, dar, ceva ma tine. Stii ce? Mila, scarba, lehamitea si compasiunea pe care o am pentru oamenii ca tine. Insa, am sa fac un efort si-am sa ma limitez la o fraza, scurta: Iti va veni vremea cand vei zace in propria urina!

Amin!

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*