Doua vieti si-o iubire

…Si te casatoresti. Iubirea vietii tale. Apar minunile, rodul iubirii voastre. Totul era perfect! Minunat! Era tot ti ce-ti dorisei de la viata, pana cand…

Ajunge el. Un el care-ti distruge tot…pe tine! Sarmant, elegant, educat, galant, diplomat si… singur. Singur dupa un divort. Iti faci doar datoria de secretara. Te limitezi la cafeaua de dimineata, mapa la semnat, intalniri, legaturi telefonice, sedinte! Nici un pas mai departe de-atat.

…pana in ziua in care iti marturiseste ca…

E prins de tine si de tot ce-ti apartine. In fiecare secunda esti in mintea lui, iar cand nu esti, ii lipsesti. Iti pune pe tava tot ce tu tineai ascuns la randu-ti, la fel de prinsa ca el. Incerci sa nu cedezi. Incerci, dar nu poti! Incepi sa joci rol dublu in propria-ti viata. Traiesti doua lumi paralele: obisnuita si iubirea. Incepi sa furi timp pe care i-l dedici: ore peste program, treci pe la parinti, ziua unei prietene si deplasari mai des ca niciodata.

Zilele-ti treceau mai usor. In schimb, noptile deveneau din ce in ce mai grele. Timpul pe care nu-l imparteati impreuna va sufoca.

Alegi sa nu schimbi nimic. Sa nu-ti modifici viata mai mult decat o facusei chiar daca el isi dorea din ce in ce mai mult. Te dorea doar pentru el. Cu timpul, ,,oboseala” incepe sa-si spuna cuvantul in ciuda iubirii care ramasese neschimbata. La fel de arzatoare, la fel de adanca. Incepi sa simti durerea si teama ca il vei pierde, asa cum incepi sa simi frica de ce se va intampla daca vei renunta la tot ce cladisei pas cu pas si la ce visasei pana atunci.

Iti pierzi controlul. Te nepadesc mii de-ntrebari la care nu resuseti sa-ti raspunzi, lucru care te sperie din ce in ce mai mult. Pentru prima data iti doresti sa ai puterea de a decide, insa, nu reusesti.

Lupta cu tine si sufletul ravasit te darama pe zi ce trece. La ce renunti? La cuvantul dat in fata lui Dumnezeu sau la iubirea care ti-a schimbat viata? La omul pe care l-ai iubit si tatal copiilor tai sau la cel pe care-l iubesti? Ceri timp timpului, insa, lucrurile raman neschimbate. Ai pacatuit cu trupul si sufletul. Ce poate fi mai rau? Ce poate fi mai rau decat o viata traita-n minciuna?

Cine erai si incotro te indreptai? Ce vroiai de la viata? Cine decide pentru tine daca nu tu? Cine era responsabil de fericirea sau durerea din tine?

Seara in care ai hotarat sa iesi din labirintul care parea sa nu se sfarseasca niciodata, a fost seara in care curajul ti-a hotarat destinul.

,,Stii, eu…eu …iubesc…iubesc un alt barbat! Iarta-ma, te rog, ca nu mi-am tinut promisiunile! Iarta-ma te rog ca ti-am inselat asteptarile, asa cum te rog sa ma ierti ca n-am putut sa te iubesc pana la capat! Iarta-mi egoismul asa cum te rog sa-mi ierti lipsa puterii pe care n-am avut-o de la bun inceput. Imi asum responsibilitatea greselilor mele si vinovatia de toata durerea pe care o vei simti din acest moment. Te rog, iarta-ma!

Te-a imbratisat mai frumos ca niciodata si mai intens de cum o facuse pana atunci. Ti-a sarutat fruntea…si pe tine.

,,Ai fost cel mai frumos lucru pe care viata mi l-a daruit. Mi-ai facut cadou doua minuni perfecte! Unice! Vei ramane femeia sufletului meu, mama copiilor mei. Nu am de ce sa te iert. Iubirea nu se iarta. Iubirea se traieste! Viata frumoasa, draga mea!”

 

Ti-ai luta viata si-ai plecat, acolo, unde te astepta el. Acelasi el care a fost mereu! Acelasi iubitor. Acelasi ,,sef” din fiecare zi. Acelasi om rabdator a caror sperante nu murisera nici o clipa. Acelasi om care n-a luat niciodata locul tatalui copiilor tai, dar, a devenit cel mai bun prieten a lor. Omul care acum e tare mandru de minunea pe care tu i-ai daruit-o.

 

Anii au trecut iar voi sunteti doi carunti cu aceeasi iubire. Doi oameni care si-au jucat destinul pana la capat, pentru ca….

Iubirea nu trebuie iertata! Iubirea trebuie traita!

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*