Nu-mi plac…desteptii!

Toata viata am avut o repulsie greu de stapanit, atunci cand a venit vorba de o anumita categorie de oameni. Cu ajutorul propriei experiente, in materie de viata, am avut ,,darul” de a-i mirosi tot timpul, chiar si de la distanta, mai ales aici, in lumea asta virtuala. Daca ai o memorie buna si o atentie cat de cat marita -in ceea ce priveste comportamentul lor- nu-ti ia mult sa-i ,,citesti”. Ai sa constati destul de repede, si fara prea mult efort, ca sportul lor preferat este ,,cataratu’ pe oglinzi” iar in materie de lectura cognitiva, prefera ,,lumea himerelor”.
Stiu ca parerea mea poate interesa putin spre deloc, insa, ma incapatanez sa va fac ,,cunostinta” cu o parte din DISTINSII a caror prezenta, reusesc sa-mi scada gradul de toleranta la minus zero (-0), si nu doar atat: rabdarea mi-o provoaca la duel iar nervii…chisalita.

Nu-mi plac…

Nu-mi plac persoanele arogante, masluite, asa cum nu-mi plac oamenii care tin neaparat sa domine, indiferent de context sau conjuctura.
 
Nu suport cuvintele ,,masurate”, alea, puse in fraza cu muuuulta grija, si la a caror citire iti dau senzatia ca porti un dialog cu un martian al literaturii autohtone, aparunt din neant.
 
Imi dau o stare de lehamite si voma precoce, persoanele care tin din tot sufletul sa-ti transmita *DESTEPTACIUNEA lor prin orice por, mod sau forma, doar din dorinta de a le fi atestate si recunoscute facultatile…mintale. Mai exact, nesiguranta. Nu fac altceva decat demonstreze ca, viata lor e doar o continua vanatoare de pecete si-o lupta fara sfarsit in cautarea faimoaselor parafe, care sa le autentifice prezenta pe acest Pamant.  Practic, simt nevoia acerba de a li se da confirmarea existentei si prezenta in propria viata. Iar lucrurile astea, culmea, trebuie sa vina neaparat de la altii. Altfel, ce sens ar mai avea oxigenul lor?
 
Nu agreez persoanele care-si dau valoare mai multa decat au, adoptand diverse metode ,,craniene” (atentie, n-am zis cervicale) incercand pe cat posibil sa scoata in evidenta ceva ce de fapt exista doar in jocul imaginatie proprii. Si nu, nu confundati cu autostima, pentru ca, din pacate, multi asta fac.
Nu-mi plac persoanele arogante, masluite, asa cum nu-mi plac oamenii care tin neaparat sa domine, indiferent de context sau conjuctura, defiland nestingheriti printre cei slabi si nevoiasi mental -de care vor profita toata viata-  transformandu-i in victime, si, de ce nu, in cobai.
In schimb (contrast), imi plac oamenii a caror inteligenta emana simplitate si empatie. Persoanele care-si contureaza viata doar prin lejera prezenta, Aproape ca nici nu-i observi, atat de obscuri sunt!  Insa, din momentul in care i-ai descoperit, nu doar ca te-ai infige in sufletul lor, faci tot posibilul sa-i ,,citesti” cat mai des, pentru ca, simpla lor prezenta, iti excita creierul la mai mult. Iar ei, culmea, nu fac nimic din tot ce te-ar putea aduce la starea cu pricina. Din contra! Se ratacesc in normalitatea fireasca si umana.
Personal, pentru aceasta categorie de oameni, nutresc un deosebit respect. Si, cred, cel mai plauzibil motiv care sa-mi motiveze sentimentul, este unul extrem de simplu: modestia intelectuala imbinata cu inteligenta lor colosala. Cei ca ei, atunci cand si-o exprima, au darul de a o transforma in mii de nuante, iar tu, la randul tau, o percepi in cel mai placut mod posibil. Unde sta secretul?  N-au fost impuse si nici etalate cu un scop asa cum fac cei din categoriile mai sus mentionate.

Cu atat mai mult, in asteptarea vreunei statui.

Este adevarat, printre  factorii motor ai umanitatii, se mai numara si *DESTEPTACIUNEA  acumulata in urma exersarii mintale fluctuale si constante. Indiferent daca te afli in posesia ei, nu este suficient, cred, s-ajungi la stadiul in care sa-ti atribui calitati pe care nu le ai, cu atat mai mult, sa le evidentiezi, in speranta ca-ti vor fi validate si recunsocute la nivel intelectual. (…mai e mult pana departe)
Diferenta o face perceptia…si, desigur, nu a ta despre tine! A celorlalti…purtatori de modestie intelectuala!
 
 
  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*