Iubire, politica si viitor.

Nu-mi sunt dragi relatiile/cuplurile cu diferenta mare de varsta, insa, nici nu-mi impiedica existenta; cu cat inaintam spre viitorul maret, cu atat mai mult vom constata ca aceste relatii vor avea din ce in ce mai mult spatiu, iar acest lucru, n-ar trebui sa ne mai mire deloc.

De ceva ani, se intampla un fenomen la care reactionam nu tocmai bine, cu atat mai mult, cu greu il acceptam, motivati sau nu. De ce oare?

Daca ne-am limita la ultimul exemplu de ,,showbiz” mioritic -Daddy-Irinuca- cum bine stiti, a creat destule valuri, cat sa imparta (cum altfel) tara in doua: pro si contra. Personal, incerc sa fiu neutra si sa nu ma axez prea mult pe anii care-i despart. In schimb, imi permit sa ma canalizez pe realitate si mai putin pe judecata.

Irinuca este o fata simpla, din popor, asa cum sunt multe alte fete la virsta ei. A urmat o traiectorie a vietii adaptata anilor si-a ajuns unde este acum. Nu stim ce si cum, nu stim in ce conditii, insa palpabil este faptul ca, la ora cand vorbim,  sta in dreapta celui mai puternic om politic din Romania. Ca ne convine sau nu, nu putem nega realitatea.

In timp ce noi radem de fusta si bluza ei si carcotim pe la colturile ,,feisbuciene”, fatuca asta, dupa parerea mea, in ceea ce-o priveste, are ideile destul de clare. In afara faptului ca o doare fix in flecul de la pantof de parerea noastra, isi vede linistita de viata pe care a ales s-o aiba. Cel putin, momentan. A avut ocazia (dupa parerea amea, unica) de a intra intr-un ,,sistem” inalt si de perspectiva, dandu-si sansa la mai mult profitand din plin.

Il iubeste pe Daddy? Posibil sa fie vorba si de ,,love”, de unde stim ca nu? Iubirea e oarba si nu cunoaste virsta, parca! Dar, in acelasi timp, nu putem exclude si un procentaj de interes, fapt pentru care (s)i-a incurajat si mai mult alegerea.

Daca am imbraca personajul lui Daddy, n-ar fi mari diferente. De ce l-ar impiedica o relatie de genul? De ce ar trebui sa renunte la cea care il face sa se simta bine si in putere? De ce-ar trebui sa nege realitatea si s-o ascunda? De rusine? Rad! De munstrari de constinta?  Rad iar! Frica de judecata din partea noastra? Asta facem de aproape 30 de ani, ii judecam pe toti cei ca el, dar ei sunt tot acolo: neclintiti si mai puternici ca niciodata.

Multi ii contestam abilitatile politice (ca cetateni avem tot dreptul) dar, dincolo de viata publica pe care o are si de figura politica pe care si-a creat-o, poate, in viata privata, este barbatul pe care multe femei si l-ar dori: etent, cordial, manierat, emanand siguranta, sprijin si respect fata de sexul slab. Poate este omul care stie sa-ti transmita incredere si sa te sustina. Poate, varsta pe care o are, nu-l impiedica sa fie la fel de tanar ca in trecut. Poate…

Personajul lui nu-mi este drag nici cat negru sub unghie! Cu atat mai mult, nutresc doar sentimente negative atunci cand vine vorba de el, dar asta nu ma indreptateste sa-i pun viata privata la zid, nu mai mult decat o parere evaziva, de care, cu siguranta il doare fix unde n-ajunge soarele.

Cunosc oameni care, prin prisma jobului, indiferent de natura lui, sunt (devin) calai. In schimb, cand vine vorba de familie si oamenii dragi, situatia se schimba radical: sunt cei mai buni soti, cei mai buni tati, cei mai buni amici. Si, daca tot suntem la capitolul asta, luati in calcul si cazurile extreme. Mai exact, cazurile in care liderii politici au figura perfecta a unui ,,capo” dorit de noi toti. In viata privata sunt fix opusul: violenti, recalcitranti, dominatori, fustangii, etc.

Indiferent cum le-am combina noi, ,,tusierii”, referitor la acest caz, rezultatele pot fi pe masura optiunilor si avantajelor lor, al personajelor si a celor cu povesti asemanatoare sau identice.

Irinuca, va fi intr-o continua ascensiune. Noi, inr-o continua tastare…si cu asta vom ramane. Nu mare mi-ar fi mirarea daca intr-o buna zi o vom vedea la carma tarii, in aceeasi bluza, in aceeasi fusta, langa acelasi om, cum de altfel, nu m-ar mira nici efectele contrare. Adica, folosirea reciproca a intereselor proprii pana la un punct, ca mai apoi, fiecare sa-si ia viata in directii diferite.

Daddy, ,,political” vorbind, vreau sa cred ca are zilele numarate. In schimb, ca viata de zi cu zi, in conditiile in care langa el va ramane viitoarea doamna Dragnea, are batranetile asigurate. E pe maini bune! Cine nu si-ar dori, la o virsta inaintata, sa benficieze de atentii de care, probabil, n-a benficiat nici macar la vreamea cuvenita? Hai sa fim seriosi! Multi si-o doresc dar tac chitic, atat femei cat si barbati. Sunt o gramada de cazuri, dar nu stim de ele, pentru ca traiesc in… ,,necunoscut”.

In ansamblu, nimic nu cert! Sunt doar verdicte aleatorii in baza realitatii de azi, realitate care, asa cum spuneam, va prinde din ce in ce mai mult spatiu, si, chiar daca acceptam sau nu, in viitor, se va transforma intr-un fenomen de amploare.

Daddy-Irinuca, to be continued!

 

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*