Astazi, zambesc timpului!

Va zambesc cu toata fiinta mea. N-am motiv! Cred ca-i lucrul pe care stiu sa-l fac cel mai bine.

Printr-un zambet, poti cuprinde Universul, poti cotropi suflete, poti face inimile celorlalti sa vibreze. Cu un zambet, poti saluta viata dimineata, asa cum ii poti spune c-o iubesti si-o pretuiesti. Un zambet, poate insemna dorinta, imi place, iubesc, ma bucur, traiesc, simt, exist!

In fiecare colt de suflet, trebuie sa existe un motiv pentru care ar trebui sa zambim. Indiferent cat de mic este, nu-l pierde, nu-l rataci! E dreptul tau!

Rupe-te de realitate , fa-ti cadou un minut si asculta-ti zgomotele care-ti vin din interior. Desi par stinse, atunci cand le bagi in seama fac cea mai mare galagie. Te trezesc la viata. Te duc in lumea in care de multe ori, rataciti in propria viata, nu reusim s-ajungem sa ne cautam sufletul. Il consideram greu si vinovat. Il ignoram si ne mintim singuri ca…n-avem timp de el. Uitam sa-i zambim.

Timpul, este cel mai mare hot! Ne fura tot: ani, amintiri, trairi, visuri, oameni. Fura clipe in care ai fi vrut sa-l faci sa stea pe loc, sa-i vorbesti si sa-i spui cat de mult depinzi de el si cat de mult inseamna pentru tine. Ai fi vrut sa-l opresti, nu s-a putut! A trecut, iar in urma lui am ramas noi. Noi si trairile noastre de-atunci; neputinta noastra, regretele noastre, bucuriile, zambetele, lacrimile, satisfactiile, esecurile, iar toate astea, s-au ascuns acolo, in suflet. Asteapta sa fie sterse din cand in cand de praf, odata cu el.

Opreste-te macar o clipa si saluta-ti sufletul. Zambeste-i! Paseste incet si incearca sa nu darami nimic. Totul e fragil si delicat. Totul pare a fi la locul lui, desi, e atata dezordine.

Incearca sa gasesti doar frumosul! Cauta momentul care te-a facut cel mai fericit, care te-a facut sa simti ca traiesti. Clipa care ti-a ridicat emotiille pana la stele, ti-a adus zambetul, si te-a facut sa-ti infloreasca inima. Cauta orice lucru care te-a facut sa simiti ca faci parte din viata ta.Ce-ai gasit? Poate o cutie de fluturi, poate un…te iubesc! Poate o lacrima de bucurie, poate un zambet de copil. Poate…o iubire pierduta, dar, traita ca niciodata! Poti gasi oameni carora le poti datora franturi din viata ta!

Ce-ti ramane sa faci din trecutul, trecut? Nimc! Il saluti din cand in cand, zambind, bucurandu-te ca l-ai cunoscut. Ii reprosezi c-a fost usor rautacios si ca a trecut prea repede, dar ca sa-i faci in ciuda, amiteste-i ca, din tot ce-ai facut, nu regreti nimic si-i zambesti la tot ce te-a facut sa traiesti pana acum.

El, timpul, este ,,cauza” prezentului si motivul pentru care ar trebui sa stii sa zambesti in fiecare zi. Zambeste ,,azi-ului”. Maine…e un necunoscut!

Eu, aleg sa zambesc timpului iar el, imi zambeste mie!

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*