Daca nu te-as fi avut…

Daca nu te-as fi avut…
Daca nu te-as fi avut, n-as fi stiut niciodata ca bucuria sublima poate veni dintr-o baie, tinand in mana doua liniute rosii, cum n-as fi stiut ca intr-un timp record ma pot transforma in cea mai cumpatata creatura, fara sa fac nimic.

Daca nu te-as fi avut, n-as fi invatat niciodata sa desenez sau sa fredonez un cantec de mii de ori, fara sa ma plictisesc.
Daca nu te-as fi avut, n-as fi bagat niciodata in frigider o telecomanda, de buna voie si nesilita de nimeni, cum n-as fi varsat un faras plin de gunoi in cosul de rufe.

Daca n-ai fi fost tu, n-as fi invatat niciodata sa merg cu ochii inchisi in puterea noptii, sa-ti pregatesc laptele, sa-l incalzesc, sa-l pun in cana, ca mai apoi, sa traversez o casa intrega pana la tine fara sa-l vars.
Daca nu te-as fi avut, n-as fi crezut niciodata ca peste mine pot trece 24 de ore fara sa dorm, fara sa le simt, asa cum n-as fi crezut niciodata ca rabdarea fiintei mele se poate revarsa intr-un ciorchine de strugure, curatat bob cu bob, pielita cu pielita, sambure cu sambure, doar din grija ca tu sa nu te ineci.

Daca nu te-as fi avut, n-as fi stiut niciodata ca cele mai frumoase nopti au fost cele  ,,sugrumate” de ale tale manute, cum n-as fi stiut ca doua picioruse puse pe nas, gura sau burta, ma asigurau ca somnul tau este profund si linistit, iar respiratia ta perfect uniforma, era oxigenul zilelor mele.
Daca nu te-as fi avut, nu mi-as fi imaginat niciodata ca o simpla geanta de femeie poate fi atat de mare, cat sa incapa tone de biscuiti, zeci de pampers sau sticlute de tot felul, fara sa-i simt greutatea. Pentru mine, ar fi ramas mereu un simplu accesoriu.

Daca nu te-as fi avut, n-as fi descoperit niciodata ca pot zbura precum avionul, fara sa ma desprind de pamant, ca pot dansa ca Mickey Mouse , ca pot imita un porculet, ca pot face salturi ca broasca doar ca tu sa mai iei o lingurita in plus de mancare. N-as fi crezut ca in plina strada ma pot transforma intr-un clown, sa-ti pot alunga plansul, un moment de disconfort sau o clipa de nemultumire transformate-n lacrimi.

Daca n-ai fi fost tu, n-as fi simtit niciodata o durere atat de adanca, fara sa fie a mea.

Daca nu te-as fi avut, n-as fi stiut niciodata cate culori are curcubeul, cum n-as fi stiut ca iubirea neconditionata are ochii si surasul tau. N-as fi crezut niciodata ca o zi innourata se poate transforma in cer senin, doar printr-un singur cuvant rostit de tine: ,,mammmmmmm!”
Daca n-ai fi fost tu, n-as fi crescut! N-as fi fost niciodata omul si femeia de acum.

Cand devii mama, descoperi puteri pe care nu stiai ca le ai, si temeri care nu stiai ca exista.

Iti multumesc, suflet drag! Iti multumesc ca m-ai ajutat sa ma nasc a doua oara. Iti multumesc pentru tot ce-ai facut cu…si din mine!

Cineva, candva, spunea: ,,Atunci cand se naste un copil, se naste si-o mama”.

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*