Goodbye, Italy!

Dragi prieteni romani,
ma adresez voua, celor care n-ati reusit inca sa va faceti o idee de tot ceea ce s-a intamplat in Italia, in ultimele 24 de ore.
Cu putine cuvinte, am sa va fac un tablou al viitorului pe urmatorii 4 ani; atat pentru voi, cei care, inca mai ,,hope” ca parasiti tara din cauza lu’ Dragnea- in speranta unui job sau efortului supraomenesc de a iesi din criza financiara in care va aflati- cat si voua, celor care, in ciuda anilor petrecuti aici, n-ati reusit sa lucrati cu un contract de munca sau o aigurare care sa va permita linistea (d)in cizma
 
Situatia e critica! Dezamagirea pe care o simt nu v-o pot descrie. Cei care au inceput sa ia tara in mana de cateva ore si pe o perioda deloc partiala sau scurta, sunt oglinda celor care, multi dintre voi, acum, incercati sa-i schimbati in propria glie.
Practic avem la carma tarii o amestecatura intre PSD, CpF si BOR. Asta inseamna ca mai rau de atat, nu se putea. N-avea cum! Sublim!
Luati-va gandul ca mamele voastre ,,badante” mai pot lucra sa va ajute cu o maslina! Luati-va gandul ca tatii vostri mai pot pune o caramida sa va dea bani de-o scobitoare! Luati-va gandul ca bunicuta sau matushica mai vin sa va faca bani de-o nunta sau d’un botez.
(ma refer strict la cei care lucrau la negru, sezonieri sau…trecator)

Fara sa vreau, ma gandesc si la partea economica de care Romania beneficia (cu varf si indesat) prin banii trimisi acasa si care nu vor mai exista ca pana acum (declinul ei, va fi simtitor, va garantez!). Sa nu uitam ca au ajutat enorm la cresterea ei, asa cum a imbunatatit traiul multora sau, de ce nu, le-a schimbat viata.

Daca se va iesi din Europa, asa cum au garantat, cardurile de sanatate europene in a caror posesie sunteti, le puteti baga…acolo unde soarele n-ajunge, implicit sanatatea voastra, in cazul in care e subreda si necesita tratament in afara tarii-Italia. Si, fara sa vreau, imi zboara mintea la copiii a caror viata a fost salvata aici…credeti-ma, n-au fost putini!

Din punct de vedere legislativ, cum v-ati dat seama deja, cred, vor fi schimbari majore. Bine c-avem net sa ne vedem rudele si prietenii pe webcam (firimitura de optimism)
Nu sunt pesimista, deloc, dar, traind aici si vazandu-le promisiunile cu ,,foc” din campaniile electorale pe care le fac de ani, si care incepand de azi au toate sansele sa devina realitate, cu tot optimismul caractersitic din dotare, n-am cum sa fiu altfel.
Analistii politici italieni spun acelasi lucru…evident, cu ,,parole” academice.
Momentan, ma limitez doar la informatiile astea, date in ansmblu si la cald, dar, promit ca vin cu actualizari.
 
Romanii vor ,,emigra” in propria tara…si sunt multi!
AMIN!
  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*