Inima si Mintea

INIMA si MINTEA intre teorie si practica!

ANATOMIC vorbind, inima este organ intern musculos central al aparatului circulator, situat în partea stangă a toracelui. Are rolul de a asigura, prin contracțiile sale ritmice, circulația sangelui în organism, atat la om cat și la animalele superioare. Corect? Corect!

PRACTIC vorbind, are ,,functii” care n-au nici o legatura cu anatomia. Constienti sau nu, cu sau fara voia noastra, se intampla sa fie activate.

Inima poate trai ingaduinte si libertatea de a simti frumosul, pentru ca, doar ea o poate face, iar acest lucru se intampla fiindca acest ,,motor” nu gandeste in perimetrul scurt al realitatii exterioare.

Pentru ca omul sa poate vedea lucrurile frumoase trebuie sa le simta cu inima, iar daca inima lui este inchisa, isi pierde puterea de a simti. In aceste conditii, isi face loc MINTEA.

De aceea, de multe ori, omul, nu poate recunoaste lumea sau experienta frumoasa pentru ca mintea pune monopol pe toata fiinta lui. Ca atare in fata iubirii devine imun. Se poate trezi cu indoieli, zbucium, suferinta si deziluzie daca iubirile din trecut au fost traite DOAR prin prisma mintii.

Inima, traieste lucrurile altfel, dupa alte coordonate. Nu inregistreaza trecutul si nici viitorul. Ea traieste prezentul si capteaza frumosul din momentul in care tu la randul tau il simti.

Daca inima n-ar simti, ne-am transforma toti in niste deseuri vii, in pietre sau in obiecte miscatoare. Poate si lumea jucariilor ar fi mai vie decat a noastra, a oamenilor, carora inima nu le ingaduie sa simta binele, frumosul si de ce nu, fericirea.

Fiinta umana nu poate ,,supravietui” in afara simtirii din inima.
Adolescentul, adultul, tanarul, batranul, noi toti, bunul şi raul, avem – în egala masură – nevoia vitala de a simti cu inima.

Daca toate frumusetile lumii ar sta insirate pe un gard in fata unei inimi inchise, ar fi in zadar….
In fata unei minti marcata de experienta raului, inima se inchide iar fiinta frumoasa din interior refuza sa accepte perceptia. Se ascunde.
Aprecierea frumosului, iubirii, dragostei, perceptia sentimentelor, de multe ori, te pot scoate din minti, tocmai pentru a-ti deschide puterea naturala de a simti… cu inima!

Si de-aia zic tot timpul sa fim atenti la frumos, la ce-ti daruiesc ceilalti, la ce-ti transmit. Nu fac altceva decat sa-ti deschida inima, chiar daca, de multe ori…te scoate din minti!

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*