,,La Piovra” romaneasca”

In fiecare zi cand deschid calculatorul si citesc presa din Romania, am senzatia ca intru intr-un buncar fara iesire, iar luminita de la capatul tunelului licare a stins. Ma ingrozeste fiecare stire (indiferent de natura ei) plecand de la politica, social, sanatate, justitie, pana la ,,stirile live”, sau ce-a mai gatit coana Veta.

Nimic nu mai merge, nimic nu se misca, nimic nu prinde contur, iar noi ramanem aceeasi ,,partidul comunsit roman! ura!”.

Singurul nucleu care mai functioneaza este al lor! A celor care s-au agatat de ea si nu vor sa-i mai dea drumul pana n-o vad pres.

 

Ne domina moastele, sfintii si patriarhii, care merg mana-n mana cu coruptii, bastanii, mituitii si preaslavitii care ne conduc. S-a format un cordon ombilical care trebuie hranit cu orice pret, prin ode, psalmi si amin.

 

Dupa proape 3 decenii, comunismul inca mai curge prin venele celor care l-au slavit si iubit ani de-a randul, luandu-si anagajamentul ca-i vor fi fideli pana la moarte. Constrastul intelectual este simtitor, dar cu toatea astea, castiga ei. Pentru ca sunt inca multi si la putere, iar singura grija pe care o au,  este aceeasi in fiecare zi: cum mai nenorocim tara!

Vand gogosi la fiecare colt politic, iar savarinele ce ni le fac cadou in fiecare zi au miros de hoit.

Se iubesc intre ei, se scapa-ntre ei, iar cu tara joaca pitulatea. La sarbatori se prind in hore, la Paste pupa cruci iar de Craciun canta Imnu’ cu mana pe inima, in timp ce tara isi plange mortii, pupa crucea, isi sapa groapa si-si pregateste cosciugu’.

Medicii pleaca, oamenii mor, copiii n-au viitor iar legile sunt date pentru cefele si burtile lor.

Am ramas fara codru (de nici zicala nu mai e valabila ,,se fura ca-n…el”), fara fabrici, fara uzine, fara bani de chibrituri, insa nationalismul nu-l scapam din ochi. Campurile s-au transformat in vile iar spitalele-n ruine. Bogatiile tarii curg la chiuvetele din baile lor, iar sangele romanului curat si cinstit e folosit doar la transfuzii.

 

Tara se goleste, recensamantul e in prag de faliment, dar nu conteaza! Cat timp reusesc sa se numere ei intre ei, semn bun!

La fiecare apel fac raportul flutarand hartii parafate, aratandu-ne ca suntem intr-o continua crestere pe noi culmi de progres si civilizatie si isi doresc s-o duca mai sus de Casa Domnului. Aplauze!

Cumetriile cu statul nu lipsesc iar aceasta traditie se transmite din tata-n fiu, din bunic in nepot, din matusa-n unchi, pana la a treia generatie, sa fie siguri ca tara nu va fi nicicand ,,tradata”.

 

Dragi tovarasi si prEtini, va iubim, ca ca voi nu mai gasim…fi-v-ar tarana usoara!

Mafie Italiana, cu regret iti spun, ,,La Piovra” romana iti da lectii. Ia-ti un carnetel, ia-ti un pix, aseaza-te comod si ia notite!

Un espresso?

 

 

 

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*