Mame singure.

Cand ne aventuram in calatoria asta a noastra numita viata, la un moment dat, imbracam cel mai dificil rol: de parinte. Numai ca, planurile propriului destin, uneori, nu coincid cu dorintele noastre. Dintr-un motiv sau altul, de la o zi la alta, ca mame, ne trezim singure. Poate fi o alegere a nostra, cum poate fi o gluma urata pe care viata ne-a facut-o si in fata careia nu stim cum sa ne comportam. Ca femeie, te poti transforma intr-o mama abandonata, divortata sau vaduva.

Incepi o noua viata de care nu stii nimic. Ai in fata un copil de al carui suflet trebuie sa ai grija singura. Daca pana atunci responsabilitatea era impartita la doi, acum, singurul responsabil esti tu. Sufletul unui copil ramane intr-o singura pereche de brate.

Pentru mine, mamele astea sunt o forta a naturii si va marturisesc cu toata sinceritatea ca, nutresc un deosebit respect si admiratie. Uman, consider ca nu poate exista o puterea mai mare ca cea a mamelor singure, iar pentru sacrificiile lor nu s-a inventat inca un pret, daca nu, cel al vietii.

Sunte persoane duble. Sunt mama si tata in acelasi timp.

Unei mame singure, creierul trebuie sa-i lucreze de trei ori in plus: pentru ea ca femeie, ca mama si ca figura paterna. Nu de putine ori sufletul ii este facut tandari, iar moralul, in unele momente, nici macar nu stie daca il mai are.  Societatea inca o mai taxeaza, iar rautatile celor din jur o transforma intr-o victima gasindu-i ,,bube” la orice pas, iar ea, la randu-i, se loveste de usi inchise si pereti fara iesire.

Cand vorbim de o mama singura, vorbim de o persoana care, in fiecare zi, se imparte in mii de bucati, iar timpul ii este cel mai mare dusman. N-are voie sa oboseasca! Cine o inlocuieste?

Cati dintre noi ne-am pus in locul ei? Cati dintre noi stim ce inseamna sa-ti doresti sa faci ceva si sa nu poti? Cati dintre noi ne-am intrebat cat de mare le poate fi suferinta, cat de grea le poate fi singuratatea? Cate zile-n sir ochii nu le-au fost uscati!

Pentru cele ca ele, o viata personala cu drepturi depline nu exista. Totul este limitat, totul se imparte doar la doi: ea si copil.

Cand spunem ,,mame singure”, spunem lacrimi ascunse si ganduri indoliate. Spunem zambet cand sufletu-ti plange. Spunem nopti singure si frica de a doua zi. Spunem indoilei; nu stii daca tot ceea ce faci, poate fi bine sau rau.

Mamici singure, ma inclin in fata voastra, iar ca mama, va marturisesc cu toata fiinta mea ca, in ochii mei, sunteti unice!

Iubiti-va cat de mult puteti!

 

 

 

 

 

 

 

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*