Pana sa ma judeci.

Pana sa ma judeci, intra tiptil in lumea mea.Traieste fiecare suflu si fiecare bataie de inima asa cum fac eu. Ridica-te odata cu mine de unde altii m-au ingenuncheat, si mergi in urma pasilor mei fara sa faci zgomot. Carare deschisa iti este a mea umbra.

Pana sa ma judeci…
Traieste durerile si suferintele mele odata cu mine. Plateste cu moneda sufletului fiecare clipa de fericire, fiecare minut de satisfactie, fiecare cuvand nerostit. Fiecare adevar spus, rasplatit cu minciuna.

Pana sa ma judeci…
Priveste cu ochii mei trecutu-mi si traieste odata cu mine faramalele lui. Aduna-mi cioburile lasate-n urma, fara sa te ranesti, si fa-ti aminiri din ele.
Intoarce clepsidra destinului si las-o sa curga. Priveste-o cum se joaca cu al meu timp fara sa-i pese de nimic. Aluneca si-atat!

Pana sa ma judeci….
Nu-mi judeca povestile! Traieste-le odata cu mine! Scrie-le odata cu mine in fiecare rand si cuvant, in fiecare ascultare, fiecare inteles, fiecare virgula sau punct ce mi-au schimbat menirea.
Vino sa ma vezi cand rad si cad plang, cand sunt trista sau ratacita. Cand nemultumirile si framantarile imi taie respiratia, cand caut o gura de aer….si n-o gasesc.

Pana sa ma judeci….
Traieste cu mine fiecare esec si fiecare nemultumire. Fiecare efort facut pentru bucuria si fericirea altora. Fiecare clipa pierduta cu speranta ca va reveni.

Pana sa ma judeci…
Vino sa visezi odata cu mine. Tine-ma de mana si contopeste-te cu ale mele vene. Tine pasul cu ritmul sangelui meu cand urca si coboara. Fa acelasi drum ca si el…catre inima. Intreab-o cat a dat si cat a primit. Cat a lacrimat ingenungheata de camatarii vietii, luand-o gaj in lumea lor murdara.

Pana sa ma judeci…
Ia-mi capul in palme si priveste-mi ochii. Intra-n adancul lor si incearca sa vezi ce vad ei. Priveste fiecare apus fara rasarit, fiecare val care nu se mai intoarce, fiecare stanca transformata in nisip sub acelasi cer fara stele.

Pana sa ma judeci…
Aduna cu mine fiecare greseala far’ de iertare, fiecare plans fara vreo lacrima, fiecare urlet fara ecou, fiecare lovitura fara urma, fiecare gest facut plapand si inocent, fara la schimbu-i…o rasplata. Fiecare compasiune transformata-n efemer.

Pana sa ma judeci…
Traieste-mi fiecare iubire facuta cadou si fiecare patima necontrolata. Gaseste-ti curajul si rosteste fiecare cuvant fara sa-ti fie frica ca-l stalcesti, fara sa-ti fie frica…ca te ranesti.

Fa toate astea asa cum le-am facut si eu, dar, te rog, fa-o…pana sa ma judeci!

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*