Va rugam sa ne iertati!

Doamna Stela, va rugam se ne iertati ca suntem prosti! Da, atat de prosti, ca in ultimele dumneavoastra momente de viata nu ne-am dat seama ca jucati ultimul rol; rolul mortii. Dar, credeti-ma, nu sunteti o exceptie si nu trebuie sa fiti suparata pe noi, pentru ca, desi nu mai sunteti, viata noastra va merge inainte oricum si la fel. Vom ramane la fel de orbi ca si pana acum. La fel de ignoranti si nepasatori la tot ce se intampla in jurul nostru. Sa nu credeti ca moartea dumneavoastra ne mai poate salva de la ceva. Exclus! Nici macar ea nu ne mai sperie. De atatia ani nu facem altceva decat sa fim tabaciti de durere. Ne-am obisnuit!

V-am plans si v-am urat drum bun printre stele, asa cum facem multi dintre noi cand se duc oameni ca dumneavoastra. Va veni si randul altora si va garantez ca ne vom comporta la fel. Le vom dedica versuri, ode si aplauze virtuale, iar dupa putin timp, ne vom intoarce din nou la viata noastra, aia, oarba in care ne-ati lasat.

Moartea dumneavostra a creat polemici, iar de acolo de Sus, v-as ruga sa nu va mirati, n-aveti de ce. Ati trait o gramada de ani in tara asta, stiti cum este! Ne-am fi ingrijorat daca nu s-ar fi intamplat. Disparea ,,painea” de zi cu zi, iar treaba asta ne-ar fi pus pe ganduri.

V-ati nascut s-aveti un rol, asa cum il avem noi toti pe Pamant. Dumneavostra l-ati jucat, noi l-am admirat. Acum, v-as ruga sa facem schimb: fiti spectatorul nostru. O sa descoperiti ce actori talentati suntem si cat de bine ne jucam partea. Veti ramane surprinsa cum moartea unui om ne transforma-n profesionisti de tot felul. O sa constatati ca, desi numai sunteti, inca faceti performanta! Produceti! Sufletul dumneavoastra trecut in nefiinta remunereaza buzunare, face rating. Stiu, probabil, sunteti obisnuita, ca doar cu asta ne hranim de ani: cu circ ieftin, bataie de joc si morti vandute pe sticla. Astia suntem, un popor ieftin!

Personal, v-am admirat talentul si maretia de actrita asa cum l-am admirat si la alti actori din breasla dumneavoastra, insa, va rog sa ma iertati ca, virtual, nu v-am dedicat nimic. Daca as fi facut-o, as fi fost o ipocrita, sau, cel putin, asa ma simteam. Cu siguranta like-urile curgeau fara numar iar randurile de ,,condoleante” erau fara sfirsit, timp in care, eu, mestecam cu lingura in ciorba sau mai dadeam cu un aspirator. In general, asta se intampla! Virtual, tastiera ne plange, realul…este altul. Chiar daca pentru multi ati fost ,,shock”, maine veti fi trecuta la ,,a fost odata”, pentru ca moartea unui om, la asta se limiteaza. Pentru ca moartea unui OM, nu ne mai afecteaza, nu mai lasa urme! Ba’ mai mult, in cazul dumneavoastra, pe unii i-a scos din necunoscut iar pe altii i-a transformat in purtatori de cuvant peste noapte.

V-as ruga sa nu fiti suparata nici pe cei care, disparitia ,,Stelei” nu i-a afectat atat de mult. Cu siguranta, sunt motivati! Probabil, viata lor n-a fost la fel de generoasa asa cum a fost cu dumneavoastra. Si-au pierdut oameni dragi mult prea devreme, parinti sau copii, plangandu-i intr-o tacere absoluta sau suferinta atroce, fara ca nimeni sa stie, fara ca cineva sa le dedice vreo rima. Va rog sa ma scuzati, sunt sincera!

Ati fost o artista prin excelenta, asa cum noi la randu-ne, tot prin excelenta, suntem un popor ignorant. Lucrul asta il demonstram pe zi ce trece, iar ultimul exemplu este plecarea dumneavostra. Devenim extremisti:ori iubim la blana, ori scuipam cu talent pe tot ce nu ne place. Cale de mijloc, nu exista, pentru ca nu mai exista toleranta asa cum nu mai exista notiunea de respect, indiferent de ce ne-am agata.

Ati tras cortina, doamna Stela! Ati plecat in culisele neantului lasand in urma o pagina scrisa in istoria culturii romanesti.

Noi, ramanem in continuare pe scena vietii sa ne jucam rolul asa cum stim mai bine, intr-un spectacol fara sfarsit: spectacolul unei tari ratacite, fara gong de final.

  • author's avatar

    By: Iuniana Daniela Popescu

    Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

  • author's avatar

Please follow and like us:
error123
About Iuniana Daniela Popescu 72 Articles
Cel mai important lucru pe care l-am invatat pana acum de la viata: mai am multe de invatat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*